( Simplu, dar greu de aflat! )

luni, 23 martie 2009

5 motive pentru a-ti vopsi parul

Multe femei îşi trateaza supararile şi depresiile la coafor: o alta culoare de par... O alta stare de spirit. Încearca şi tu, însa ai grija şi la rezultate!
Vrei o schimbare radicalA Alegerea unei culori contrastante faţa de cea naturala este o opţiune care poate fi şi în avantajul, dar şi în dezavantajul tau. Cel mai bine este sa testezi, înainte de a lua o decizie. O peruca în nuanţa dorita de tine te va ajuta sa-ţi dai seama daca respectiva culoare se potriveşte cu nuanţa naturala a tenului.

Ai pometii prea proeminenti? Opteaza pentru blond miere sau şaten deschis. Alege o nuanţa luminoasa, culoare care îţi va îndulci trasaturile, îţi va estompa imperfecţiunile feţei şi ridurile. Şi cearcanele vor fi mai puţin vizibile.

Ai tenul inchis la culoare. O nuanţa deschisa a parului ţi-ar lumina faţa, spun prietenele tale. Greşit! Un ton deschis, de blond, va face ca nuanţa naturala a feţei sa para şi mai închisa decat este în realitate. Mai bine alege un produs nuanţator, care sa amplifice culoarea naturala a parului, conferindu-i şi stralucire.

Vrei sa fii in centrul atentiei. Iata un motiv foarte important pentru a-ţi schimba culoarea parului! Totuşi, vrei doar sa atragi atenţia şi nu sa fii aratata cu degetul. Uita de roşu aprins sau de nuanţele şic (a se citi şoc), gen verde fistichiu sau roz. Opteaza pentru un castaniu închis, plin de reflexe. "Efectele speciale" le poţi obţine cu ajutorul unor produse speciale, cu acţiune semipermanenta. Sunt indicate produsele nuanţatoare set (şampon nuanţator şi remover) care ofera o stralucire intensa, dar au şi avantajul ca pot fi îndepartate oricand doreşti.

Vrei sa ascunzi primele fire albe? Pe un fond închis, firele de par albe sunt mult mai vizibile decat ar fi de dorit. Soluţia este vopsirea parului într-o nuanţa calda de aramiu, castaniu deschis sau blond-nisip. Pentru vopsire alege o crema coloranta permanenta, care sa reziste la mai multe spalari ale parului. Astfel de produse sunt pe baza de ingrediente care au o acţiune nutritiva asupra firului de par (dar şi asupra pielii capului), conferind rezistenţa şi stralucire.

Sursa: Apropo