( Simplu, dar greu de aflat! )

duminică, 29 martie 2009

Omenirea a stins becul pentru a marca Ora Pamantului

Aproape un miliard de locuitori din 90 de tari ale planetei au fost invitati sa stinga lumina sambata seara, pentru 60 de minute, pentru a marca Ora Pamantului.

Ca in fiecare an, australienii au fost primii. Potrivit AFP, orasul Sydney a ramas aproape in bezna putin dupa lasarea intunericului, inclusiv Opera, cladirea-emblema a orasului. In 2007, la prima editie a actiunii, 2 milioane de persoane din acest oras au raspuns apelului si au stins luminile.

Traversand mapamondul, 370 de monumente celebre, printre care Tour Eiffel, piramidele din Gizeh, Acropole sau Empire State Building, toate s-au alaturat campaniei.

La Hong Kong, oras recunoscut pentru stralucirea data de lumini, 1.500 de cladiri au stins becurile.

Un drapel al campaniei a fost infipt de catre alpinisti pe Everest, la peste 8.000 de metri.

In Emiratele Arabe Unite, cel mai mare consumator mondial de energie pe cap de locuitor, luxosul Burj al-Arab a redus consumul de curent pentru 60 de minute.

Anul 2009 este decisiv pentru climat, mai noteaza AFP. In decembrie, comunitatea internationala se va reuni la Copenhaga pentru a prelungi protocolul de la Kyoto, care vizeaza reducerea emisiilor de dioxid de carbon, document care expira in 2012.


Sursa/Foto: Europafm.ro