( Simplu, dar greu de aflat! )

sâmbătă, 30 mai 2009

Fii istet pe Internet!

10 reguli pentru o navigare sigura si placuta pe Internet!

Internetul reprezinta un spatiu fascinant, în care comunicarea, informatia si divertismentul sunt beneficii pentru toti oamenii indiferent de varsta si de cultura careia îi apartin. E adevarat ca voi, tinerii, sunteti cei mai înfocati utilizatori. De aceea, mai ales voi trebuie sa tineti seama de riscurile la care puteti fi expusi daca nu respectati cateva reguli importante.

. Fii întotdeauna atent cand navighezi pe Internet!

. Nu da nici unei persoane întalnite pe Internet informatii personale despre tine sau familia ta, cum ar fi: numele, varsta, numarul de telefon, fotografii personale, adresa, scoala la care înveti, locul de munca al parintilor, detalii de pe cartea de credit etc.

. Parolele sunt secrete si îti apartin.Daca vrei sa te întalnesti în mod real cu persoana cunoscuta pe Internet sau de la care ai primit mesaje pe telefonul mobil, anunta-ti parintii pentru a te însoti, preferabil într-un loc public.


Posteaza cu mare grija fotografii cu tine sau cu familia ta!


Nu tot ceea ce citesti sau vezi pe Internet este adevarat.Fii atent la programele sau jocurile gratuite pe care le downloadezi.


Daca cineva te face sa te simti inconfortabil poti oricand sa renunti la comunicarea cu acea persoana.


Da dovada de respect, chiar daca nu-i cunosti pe cei cu care comunici.


Cere ajutor, în orice situatie, persoanelor în care ai încredere, parinti, profesori sau prieteni apropiati.

Mai multe info: www.sigur.info