( Simplu, dar greu de aflat! )

luni, 1 iunie 2009

1 iunie, ziua copilului

1 Iunie, Ziua Internationala a Copilului, ziua in care fiecare dintre noi redevine copil, isi aminteste de propria copilarie si poate o retraieste prin ochii propriului copil. Este o zi speciala pentru toata lumea, asadar trebuie cinstita ca atare si cum sa faci asta cel mai bine decat mergand alaturi de copilul tau la diferitele evenimente organizate pentru ei in toata tara.

Evenimente de 1 Iunie in tara

Exact de Ziua Copilului, castelul Bran isi redeschide portile si va invita alaturi de cei mici sa ii treceti pragul si sa traiti o bucatica de istorie, intr-un mod cat se poate de placut, imbiati de aerul racoritor si proaspat de munte.

In Timisoara, 1 Iunie, Ziua Copilului se sarbatoreste la Padurea Verde. Acolo te asteapta multe surpize, concursuri, desene pe asfalt, competitii pe role si de tenis de picior. Ca sa iei parte la aceasta sarbatoare, tot ce trebuie sa faci este sa fii pe 1 Iunie, la ora 11, in fata Muzeului Satului.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca organizeaza de Ziua Copilului, pentru cei mici concursul de creatie plastica cu titlul "Satul traditional vazut prin ochii copiilor". Astfel, copiii sunt asteptati cu materialele proprii si cu inspiratia care ii caracterizeaza, in Parcul Etnografic National "Romulus Vuia".

Daca va aflati in Oradea, atunci sunteti asteptati impreuna cu cei mici in Oraselul Copiilor. Acolo cei mici vor putea urmari un spectacol de teatru, vor putea participa la concursuri de lego si puzzle, vor urmari spectacole de muzica si dans, si ii vor astepta multe alte surprize special pregatite pentru ziua lor.

Ziua Copilului in Bucuresti

Ziua Copilului. Evenimente de 1 Iunie

In Bucuresti, in perioada 29 mai-1 iunie, televiziunea pentru copii JimJam ii asteapta pe cei mici in Parcul Herastrau, la Roata Mare. Pe 30 mai, cel care ii va intampina pe cei mici va fi mascota "Bob Constructorul". Bob vine pentru prima data in Romania pentru a face o bucurie celor mici chiar de ziua lor. La Roata Mare si Hrastrau, copiii vor avea parte de un program minunat, din care nu vor lipsi desenele animate, pictura pe fata, jucurile interactive, concursurile de desen si zecile de premii.

De Ziua Copilului, sunteti invitati alaturi de cei mici la o "Vacanta la Muzeul Satului" din Bucuresti. Structurat in ateliere de desen si pictura, finalizat cu o expozitie cu genericul "Desenati", Muzeul Satului va oferi copiilor o zi a lor de neuitat.

Institutul Roman pentru Educatie si Calitate Europeana va invita sa luati parte la Targul Gradinitelor. Targul are loc in incinta Banseasa Shopping City si este un prilej minunat de a petrece tipul alaturi de copilul tau si poate un cadou frumos de ziua lui, alegerea gradinitei la care va merge. Veti putea alege impreuna si cu siguranta micutul tau va fi incantat ca va putea lua parte in alegerea gradinitei, pentru ca in final, este un pas foarte important pentru el.