( Simplu, dar greu de aflat! )

miercuri, 26 august 2009

Introducere in SEO pentru site-uri si blogu-uri !

SEO = Search Engine Optimization (Optimizare pentru motoarele de cautare).

Probabil toti ati auzit in ultima vreme despre asta.

Un SEO bun inseamnă trafic gratis. Din Google, Yahoo, MSN, etc. Mai ales ca nu e atat de greu de facut, cand vine vorba de un blog. Exista o gramada de plugin-uri pentru asta. Mulţi oameni uita de SEO, atunci când isi construiesc propriul site sau blog.

Inca nu esti convins? Unul din cele mai mari avantaje ale optimizarii pentru motoarele de căutare este ca odata cu traficul creste şi profitul.

Lucruri de bază SEO:

Inainte de a incepe, e mai bine sa stii cateva lucruri de baza. SEO reprezinta ceea ce facem noi pentru a face pe plac motoarelor de cautare.


Acestea aduna multe date de pe fiecare site pe care il gasesc. Totul se face cu ajutorul unui „spider” care stocheaza toate informatiile care le gaseşte pe domeniul cautat.

Dupa aia motoarele de cautare fac o stucturare sau o clasificare a pagini web in functie de anumite criterii.

Este foarte importanta ca sa nu penalizeze siteul daca a încercat sa-i pacaleasca "spiderul", in functie de anumite reguli pe care acesta le are.

Ce este important cand se vorbeste de SEO:

a. Numarul si calitatea backlink-urilor

( Exemplu: Blogroll-ul sau lista de partenerii )

Backlinkurile reprezinta linkurile pe care le ai pe alte siteuri ce duc spre siteul tau.

b. Actualizarea conţinutului

( Se refera la cat de des ai articole pe site, sau cat de des postezi pe blog )

Se refera la cat de noua e informatia pe siteul sau blogul tau

c. Unicitatea conţinutului

Cat de unica e informaţia ce o oferi tu, ceva ce altii nu au si tu ai te avantajeaza foarte mult. Deci fara continut duplicat (fara copy/paste la articole sau postarile de pe blog, pentru ca ele deja se mai gasesc pe internet, pe alte siteurisau bloguri)

d. Varsta domeniului.

Cat de „tinerel” e siteul tau sau blogul tau, cu cat este mai vechi domeniu ( numele domeniului se refera la adresa cu www.nume-site.ro )

Inainte de a scrie un articol sau un post pe blog…

Trebuie sa o mica baza de date pentru „keyword”.

Daca siteul sau blogul este facut pentru a face bani din el, un lucru care nu ar trebui sa faci este sa scrii articole sau posturi aiurea fara sa ai habar dacă e ceea ce au nevoie vizitatorii tai.

Keyword se defineste prina gasirea acelor cuvinte cheie care sunt cele mai cautate din domeniul tau si sa le folosesti pentru articolele de pe site, si pentru postarile blogului tau !

Gaseste cuvinte cheie care pot avea:

  1. Un numar cat mai mare de cautari pe zi sau la cateva zile in motoarele de cautare
  2. Cat mai putina batalie pentru acel cuvant cheie (cu cat mai putine siteuri care au un articol ce foloseste acelasi cuvant cu atat mai bine pentru tine, daca ei inca nu au acel cuvant cheie si ai fii unic sau 2-3 atunci pregateste-te sa fii pe primele locuri in motoarele de cautare)

Evita cuvinte cheie care:

  1. Au prea multa competitie ( site-urile de muzica, trailere subtitrari etc. ) – si nu vei fi afişat asa de sus in motoarele de cautare (asta inseamna ca traficul va fi mai putin spre siteul tau, din cauza celor care sunt fruntasi si care s-au axat pe cuvantul ala cheie)
  2. Sunt prea putin cautate – degeaba vei fi afisat sus de catre motorul de cautare, fiindca iti va aduce putin trafic, trebuie sa fie un cuvant cheie interesant ca sa poti sa fii accesat, gandeste-te cine ar cauta ceva ce nu este interesat, sau nu a auzit niciodata !
Sper sa va ajute ce am scris pana acuma Blogu`Lu`ReFu va ureaza succes in optimizare !

Am gasit si pe alte site-uri/bloguri care recomanda urmatoarele linkuri, asa ca le recomand si eu:

Google KeyWord Tool

SEOBook KeyWord Tool

1 Comentari:

Pisi spunea...

interesant postul ..