( Simplu, dar greu de aflat! )

marți, 11 august 2009

Reţelele Twitter, Facebook şi Livejournal continuă să fie ţinta atacurilor cibernetice


Reţelele de socializare pe Internet Twitter, Facebook şi Livejournal sunt în continuare ţinta unor atacuri cibernetice. Ultimul a fost luni, la patru zile după lansarea unei o
fensive menite să reducă boicoteze paginile unui utilizator georgian găzduite pe toate cele trei site-uri, relatează AFP, citată de Mediafax.

"Atacurile continuă, dar am reuşit să facem astfel încât acestea să nu influenţeze funcţionarea reţelei Twitter", a declarat Biz Stone, cofondator al site-ului.

Facebook a declarat, la rândul său, că se confruntă cu atacuri care vizează blocarea serviciilor, constând în paralizarea unui site suprasolicitând conexiunile de pe calculatoare infectate. Aceste atacuri sunt însă "nesemnificative", potrivit conducerii Facebook.

La rândul său, un purtător de cuvânt al Livejournal a declarat că atacurile împotriva site-ului continuă, dar că Livejournal funcţionează în continuare bine.

Potrivit surselor citate, pagina utilizatorului georgian, "Cyxymu", ţinta atacurilor de joia trecută, este în prezent greu accesibilă pe site-ul Livejournal. "Cyxymu" este pseudonimul unui georgian în vârstă de 34 de ani, care predă cursuri de economie la Universitatea din Tbilisi, capitala georgiană. În postările sale, "Cyxymu" critica rolul Moscovei în conflictul dintre Rusia şi Georgia, din 2008. Luni, "Cyxymu" a postat un link către o scrisoare adresată preşedintelui rus Dmitri Medvedev.


Pe 6 august, platforma de microblogging Twitter a fost inaccesibilă şi a anunţat că face faţă unui atac informatic. Alte site-uri de socializare, precum Facebook, au fost doar parţial funcţionale. Twitter.com a afişat un mesaj conform căruia serviciul a fost ţinta unui atac informatic de tip "denial-of-service".