( Simplu, dar greu de aflat! )

vineri, 29 octombrie 2010

Noi dovezi: Exista viata pe Marte !

Cercetatorii de la Nasa confirma prin intermediul misiunii Mars Exploration cum ca pe Marte au existat de curand forme de viata.

Sursa foto: Nasa

Aceasta descoperire a fost o pura intamplare si s-a intamplat in momentul in care una dintre misiunile NASA s-a impotmolit in noroi. Astronomii s-au aratat entuziasti in fata descoperirii, pentru ca, spun ei, ea reprezinta prima dovada clara ca apa, favorabila dezvoltarii formelor de viata, a existat pe Marte cu doar cateva sute de mii de ani in urma si nu cu mai bine de un miliard de ani, asa cum se credea pana acum. Mai mult decat atat, ea demonstreaza ca Planeta Rosie inca mai este umeda, ceea ce nu exclude existenta formelor de viata chiar si acum.

“Pe Terra, sistemele hidrotermale creeaza conditiile ambientale, (apa, nutrienti, resurse energetice), necesare dezvoltarii comunitatilor mari de microbi. Recenta descoperire de pe Marte arata ca regiunea respectiva, in care s-a gasit namol, ar fi putut aduce aceleasi conditii favorabile dezvoltarii vietii”, se mai spune in studiul Nasa.