( Simplu, dar greu de aflat! )

marți, 29 martie 2011

Cumparaturi de primavara, electronice online

Traim in secolul vitezei, timpul este insuficient si orice secunda economisita conteaza . Cand timpul nu iti ajunge, cand suntem prea comozi pentru a mai lua la pas magazinele, oare care ar fi solutia cea mai buna? Cumparaturile online! Poate vi se pare ceva virtual, dar este ceva real. Nu mai pierzi timpul in traficul infernal, nu mai stai la cozile de la case sa platesti, stai relaxat, cauti ce doresti sa cumperi si gata! Ce ti-ai dorit vine in casa ta.

Internetul este solutia cea mai simpla, cu fiecare an care trece, cu fiecare zi este accesat de tot mai multe persoane. Avantajele comertului online vin de la primul click.

Oare ce putem cumpara online? In principiu , tot ce ofera magazinele, cu mici exceptii, in functie de buzunarul si preferintele fiecarei persoane . Putem achizitiona de la carti, produse IT, elecrocasnice, electronice, parfumuri, haine pana la obiecte decorative, flori, cadouri celor dragi etc.

Inca din anul 2000, magazinele virtuale au inceput sa apara in Romania intr-un numar din ce in ce mai mare de la an la an. In ceea ce priveste comertul online, Romania este inca la inceput, avand multe de recuperat comparativ cu tari precum Anglia, Franta, Germania, ca sa nu mai vorbim de America. Probabil multi dintre voi o sa spuneti : “ Nu o sa ajungem niciodata la nivelul acestora”. Probabil ca nu, dar si aceste tari au inceput ca si noi, de la 0.

Piata cumparaturilor online a cunoscut o crestere de 110% in ultimul an in Romania. Desi multi dintre noi suntem sceptici atunci cand vine vorba de shopping online, aceasta poate fi o alternativa mai putin costisitoare la shopping-ul din magazinele fizice.

Conform unor sondaje comandate de cateva magazine virtuale, clientul care cumpara online este o persoana cu studii superioare, utilizeaza in mod frecvent internetul, posesor de card, telefon mobil cu abonament, o persoana care are timpul limitat si un venit mediu sau mare.